Textielbedrukking kan op vele manieren gebeuren , waarbij elke methode zijn voor en nadelen heeft.

De beste gekende methode is zeefdruk, maar door de hoge opstartkosten is deze niet geschikt voor kleine volumes , maar wordt door ons niet toegepast.

Wij werken voornamelijk Flex-vinyls of Flock-folie (soort van fluweel) De ontwerpen worden zorgvuldig uitgesneden met een snijplotter en dan onder hoge druk en warmte op textiel vastgezet.
De werkwijze geeft een zeer mooi resultaat , dat goed bestand is tegen wassen. Het nadeel is dat het vooral geschikt is voor ontwerpen met maximaal 3 kleuren , en waar er geen te fijne details of kleurovergangen inzitten.
Van de effen folies hebt u 40 kleuren om uit te kiezen, en een hele reeks speciale folies (glitter, pearl, holographic , dieren prints, jeans effect ... tot zelfs reflecterende en glow-in-the-dark folie) , meer dan 60 verschillende om uit te kiezen. De flock-familie bestaat dan weer uit 20 verschillende kleuren.

 
Voor meer complexe ontwerpen of foto's maken we gebruik van vinyl bedrukt met eco-solvent inkten die dan op textiel geperst wordt.

Voor grotere volumes wordt er soms gewerkt met Plastisol-transfers : een soort zeefdruk die op een drager gezet wordt door een gespecialiseerde firma, die wij dan op textiel kunnen plaatsen.  De kwaliteit hiervan is vergelijkbaar met de andere flex-technieken, maar is enkel bruikbaar vanaf 100 stuks.

Textielbedrukking kan gebruikt worden voor vele doeleinden :

Een eigen ontwerp of  just for fun : Een cadeau voor een jarige of een geboorte, een vrijgezellenfuif , een evenment ? Een eigen ontwerp dat u al zolang op een tshirt wou hebben? Het kan zeker bij ons

Promotiekleding : Promotiekleding is er in vele soorten en maten. T-shirts, polo's, sweatshirts, blouses, overhemden, caps... De perfecte manier om uw bedrijf, sportclub of vereninging te promoten!

Bedrijfskleding : Bent u op zoek naar kleding voor uw medewerkers? We hebben assortiment kleding beschikbaar, wat u volledig naar eigen idee kan laten bedrukken.
 

Free Joomla! template by L.THEME