Methodes van textielbedrukking : 

Textielbedrukking kan op vele manieren gebeuren , waarbij elke methode wel zijn voor en nadelen heeft.

De beste gekende methode is zeefdruk, maar door de hoge opstartkosten is deze niet geschikt voor kleine volumes.  Voorlopig wordt de rechtstreekse zeefdruk bij ons niet toegepast.

In het verleden werkten we met deze drukmethodes afhankelijk van de specifieke opdracht :

  • Flex-vinyls of Flock-folie (soort van fluweel) De ontwerpen worden zorgvuldig uitgesneden met een snijplotter en dan onder hoge druk en warmte op textiel vastgezet.
    De werkwijze geeft een zeer mooi resultaat , dat goed bestand is tegen wassen. Het nadeel is dat het vooral geschikt is voor ontwerpen met maximaal 3 kleuren , en waar er geen te fijne details of kleurovergangen inzitten.
    Van de effen folies hebt u 40 kleuren om uit te kiezen, en een hele reeks speciale folies (glitter, pearl, holographic , dieren prints, jeans effect ... tot zelfs reflecterende en glow-in-the-dark folie) , meer dan 60 verschillende om uit te kiezen. De flock-familie bestaat dan weer uit 20 verschillende kleuren.
  • Print vinyl , voor meerkleurige complexe ontwerpen of foto's maken we gebruik van vinyl bedrukt met latex inkten die dan op textiel geperst wordt.
  • Voor grotere volumes wordt er gewerkt met Plastisol-transfers : een soort zeefdruk die op een drager gezet wordt door een gespecialiseerde firma, die wij dan op textiel kunnen plaatsen.  De kwaliteit hiervan is vergelijkbaar met de andere flex-technieken en goede zeefdruk, maar is enkel bruikbaar vanaf 20 à 100 stuks afhankelijk van de grootte van de opdruk.  Bij grotere volumes maakt de grootte van de opdruk niet meer uit.

Maar nu , "Cybertex goes DTF" : Sinds kort werken we voor de meeste opdrachten met DTF-prints (Direct to film) , een combinatie van digitale print en transfer-vel techniek die heel wat voordelen biedt : Full color mogelijkheden , zeer scherpe afdrukken , flexible en snelle productie en geschikt voor heel kleine en grote oplages.
Als printer hebben we gekozenen voor de dtf-printer van het gekende Mimaki merk, zodat we de garantie hebben dat de opdrukken kwaliteitsvol zijn en een lange levensduur hebben.

In specifieke gevallen werken wel nog met de andere methodes (vb personalisatie (namen en nummers) worden wel meestal nog met flex vinyl gemaakt).

 

Textielbedrukking kan gebruikt worden voor vele doeleinden : 

Een eigen ontwerp of  just for fun : Een cadeau voor een jarige of een geboorte, een vrijgezellenfuif , een evenment ? Een eigen ontwerp dat u al zolang op een tshirt wou hebben? Het kan zeker bij ons.

Promotiekleding : Promotiekleding is er in vele soorten en maten. T-shirts, polo's, sweatshirts, blouses, overhemden, caps... De perfecte manier om uw bedrijf, sportclub of vereninging te promoten!

Bedrijfskleding : Bent u op zoek naar kleding voor uw medewerkers? We hebben assortiment kleding beschikbaar, wat u volledig naar eigen idee kan laten bedrukken.
 

Free Joomla templates by Ltheme